Juleaften

 

Det Nye Testamente fortæller, at Jesus blev født, mens hans mor Maria og hendes forlovede Josef var på rejse. De var fattige, ugifte og kom fra udkants-Israel. På den måde blev Jesus født under samme forhold som millioner af andre børn, som et helt almindeligt menneskebarn

I juleevangeliet hører vi også, at Jesus’ fødsel var guddommelig. Maria og Josef fik besøg af hyrder. De fortalte, at himlen over markerne blev fyldt af engle, som sang og fortalte dem, at verdens frelser var blevet født. Jesus var altså både menneske og Gud.

I kristendommen tolker man flere profetier i Det gamle Testamente som løfter om Jesus´ fødsel. Juleaften og juledag hører vi i kirken profeten Esajas’ ord: Det folk, der vandrer i mørket, skal se et stort lys, lyset skinner for dem, der bor i mørkets land. Den kristne jul er altså også en lysfest, ligesom den før-kristne var det. Men nu er lyset symbol på det håb, som blev tændt, da Guds søn kom til verden for at frelse mennesker.

Juleaften er der festgudstjenester i både Vejleå Kirke og Ishøj Kirke. Vi fejrer det lille Jesus barns fødsel og glæder os over at være sammen store og små.

I Vejleå Kirke er der julegudstjeneste i børnehøjde kl. 11.00.

i Vejleå Kirke er der også almindelig julegudstjeneste kl. 13.00 og kl. 15.00

I Ishøj Kirke er der julegudstjeneste i børnehøjde kl. 13.00, hvor vi skal møde både jomfru Maria, Josef, det lille Jesus barn, englen og mange flere, når vi skal høre juleevangeliet.

I Ishøj Kirke er der også almindelig julegudstjeneste kl. 15.00